Køkkenskriveri
Kirkemusik
Af Benny Doré den 10. januar 2023

Ved ikke hvorfor, men nu er det anden gang jeg har været heldig med at købe CD'er i forbindelse med besøg i en af Danmarks smukke kirker. Tilbage i 2014 blev det til min første CD med musik af Rued Langgaard. Det skrev jeg om i et køkkenskriveri:

'Efter at der var vinket farvel, sluttede vi weekendens lille sommerferie af med at se domkirken i Ribe. Det blev et glædeligt gensyn og en god oplevelse med det lille museum, der er blevet indrettet i det søndre galleri. Min højdeskræk overvandt jeg ved at lade Hanne bestige tårnet, medens jeg hyggede mig med at købe en CD med orgelmusik af bl.a. Rued Langgaard, der i 1940 nærmest blev deporteret til Ribe og ansat som organist. Seksten år efter sin død fik han endelig anerkendelse og en plads i den danske musikhistorie.'

Læs mere her:

Gourmet, badeland og kultur

Det er senere blevet til mange flere. Senest lå der et par stykker med klavermusik under juletræet.

I søndags var vi på Sydfyn for at aflevere noget vin. Vejret var lidet opmuntrende, men på vej hjem så vi en fristende opklaring over Svendborg. Det fik os til at køre længere syd på, med et par gode solrige timer i Svendborg til følge. Vi var så heldige at Vor Frue Kirke var åben - så vi fik set C. V. Eckersbergs maleri 'Jesus i Getsemane Have' samt de noget senere glasmalerier af den færøske kunstner Tròndur Patursson.

På vej ud af kirken faldt blikket på nogle CD'er med musik af og udført af kirkens organist Povl Chr. Balslev. Købte et par stykker, der efter gennemlytning skulle have været suppleret med nogle flere. Det må jeg rette op på senere.


Alle køkkenskriverier og nyhedsmails
Info:
Kontakt (09.00-18.00)
Hanne Doré: 30 24 10 98
Benny Doré: 20 49 10 24
MobilePay: 845 445
Mail Åbningstider
Nyhedsmail
Få besked om nye vine eller årgange, nyt fra vingårdene, gode tips eller måske et godt tilbud fra DoréDelicato.

Tilmelding Arkiv
Køkkenskriverier:
Barbera d'Alba
21. november 2023
Bel Colle Barbera d'Alba Ape Reale Ny vin i sortimentet Barbera Ape .....
Læs mere
Årets julevin 2023
14. november 2023
Denne flotte Côtes du Rhône Villages Plan de Dieu laves på 80 % Grenac.....
Læs mere

Vestergade 16 | Særslev | 5471 Søndersø
Telefon 30 24 10 98 / 20 49 10 24
MobilePay: 845 445
Email: info@doredelicato.dk