Køkkenskriveri nr. 316
















Sommertur #3 – Lørdag
Af Benny Doré den 24. juli 2021

Hotel Thisted blev for godt fire år siden købt af Gitte og Michael Eriksen, der de foregående 20 år havde drevet Cafe Conrad i Klitmøller. Vores familie-filial i Hadsund kender ægteparret og vidste at de borger for kvaliteten. Derfor turde de med sindsro give os et ophold i julegave. Det kunne de også. Her var et sted, hvor vi helt sikkert var en del af målgruppen. Hyggeligt, venligt, roligt og civiliseret hotel med (herom senere) en restaurant langt over middel.

Efter en let aftensmad ved havnen i Thisted, en rolig nat og en aldeles glimrende morgenmad på hotellet skulle der lige gøres et par indkøb i byen. Havde undervurderet temperaturen i det nordlige Danmark, så en dynevest skulle udskiftes med noget køligere. Turen rundt i byen blev en positiv oplevelse. Et byrum der, trods en del nybygninger, havde bevaret en menneskelighed med utallige små og store pladser. Et ikke regelret gadesystem gav lyst til at gå rundt. Man kan ikke overskue det hele fra ét gadekryds.

Eftermiddagens program foregik i Hanstholm. På vej dertil besøgte vi de to kystbyer Nørre Vorupør og Klitmøller. Desværre betød godt vejr og ferietid at begge lokaliteter var, skal vi sige, meget velbesøgte. Parkerede biler fylder altså utrolig meget, når pladsen er for lille. I Nørre Vorupør fik vi dog taget et par fotos af fiskekuttere, der var trukket op på stranden og besøgt kirken, der farvemæssigt ledte tankerne hen på et Carl Larson maleri. Hvorfor mon de har valgt at bygge Nationalparkcenter Thy i Nørre Vorupør på et sted, hvor det på gode dage, er umuligt at komme frem? Der er rigelig plads lidt længere inde i landet.

Til frokost mødtes vi med de glade givere i Hanstholm. Søn, svigerdatter og to børnebørn, hvor den ældste nu er med kæreste. Efter en fiskefrokost på det yderst velbesøgte 'Det Gamle Røgeri' gik turen til Bunkermuseum Hanstholm. Heldigvis et 'rigtigt' museum uden interaktiv blip blop dynamolygte, men med rigelig uddybende tekst om det man gerne ville vide mere om. For mig var det overraskende nyt, at soldaterne fyldte krudt i de enorme granater lige inden affyringen. Mængden bestemt af afstand til målet.

Mandskabsrum og arbejdsforhold var ingen luksus, men set i forhold til, hvad andre tyske menige blev udsendt til, sikkert at sammenligne med ferie. Udstationeringen i Danmark gik også under betegnelsen 'flødeskumsfronten' af de tyske soldater.

Efter en gåtur på et par kilometer rundt i terrænet og en kort køretur tilbage til Thisted gjorde det godt med en Spritz i hotellets skønne gårdhave. Heldigvis kunne de til min udskifte Aperol med Campari.

Aftensmaden i hotellets restaurant var a la carte. Jeg valgte ravioli i hummerbisque, dampet rødtunge og hotellets islagkage med karamel, nødder og chokolade. De to hvidvine fra Bourgogne (Albert Sounit Rully Blanc Les Saint-Jacques og Bernollin Bourgogne Blanc Sous La Roche), på det ikke imponerende store vinkort, handler vi med i vores lille vinbutik. Af nysgerrighed faldt valget derfor på en Sancerre La Merisière fra Jean Pabiot, den var en god oplevelse – og det endog i to forskellige årgange. En kulinarisk oplevelse i rolige lokaler med god plads mellem bordene. Tak for mad til Hadsund og Thisted. Vejret var til, at den afsluttende espresso kunne nydes i gårdhaven.

Hotel, by og omegn så absolut et genbesøg værd.

Alle køkkenskriverier
Info:
Kontakt (09.00-18.00)
Hanne Doré: 30 24 10 98
Benny Doré: 20 49 10 24
MobilePay: 845 445
Mail Åbningstider
Nyhedsmail
Få besked om nye vine eller årgange, nyt fra vingårdene, gode tips eller måske et godt tilbud fra DoréDelicato.

Tilmelding Arkiv
Køkkenskriverier:
Sommertur #5
15. august 2021
Byger, som går og kommer. Den femte sommertur, der i anledning af en d.....
Læs mere
Sommertur #4
07. august 2021
Altså, et af landets fineste små kunstmuseer ligger i Faaborg. Faaborg.....
Læs mere

Vestergade 16 | Særslev | 5471 Søndersø
Telefon 30 24 10 98 / 20 49 10 24
MobilePay: 845 445
Email: info@doredelicato.dk