Køkkenskriveri nr. 119
Udskriv denne side


Fra tømrer til vinbonde
Af Benny Doré den 15. april 2013

Gianfranco Alessandria var godt i gang som tømrer, da hans far døde i 1986. Faderens død blev dog et vendepunkt for Gianfranco, der overtog faderens job som vinbonde. Vingården ligger i Monforte d'Alba i Barolo-området. Fire hektar af marken San Giovanni hørte til vinhuset. Marken fik i 1995 cru-status. I princippet kunne alle Gianfranco Alessandria's vine herfra flaskes som enkeltmarksvine, men marknavnet figurerer alene på den mest ambitiøse Barolo. I dag ejer Gianfranco 5,5 hektar af San Giovanni, og har lejet yderligere 1,5 hektar, som er beplantet med Nebbiolo, Barbera og Dolcetto.

I starten solgte Gianfranco druerne, men flaskede i 1991 sin første Barolo fra eget vineri. I 1992 blev produktionen solgt som bulkvin, fordi han ikke fandt kvaliteten god nok. Men Barolo 1993 var en tour-de-force for sit år, og modtog de eftertragtede tre glas i Gambero Rosso. Derefter blev der for alvor sat fokus på vinene fra Gianfranco Alessandria.

Gianfranco Alessandria vineri drives stadig som en lille familievingård. Med hjælp fra bl.a. sin datter Vittoria og hustruen Bruna producerer Gianfranco Alessandria cirka 45.000 flasker vin om året.

Fotoet af Gianfranco Alessandria (til højre) tog jeg i 2008 under den årlige byfest i frazione Annunziata di La Morra. Annunziata er en lille flække, der ligger cirka halvvejs nede af La Morra højen. Hvad den lille bebyggelse mangler i størrelse, har den derimod i berømte vingårde. Her finder man bl.a. Fratelli Revello, Elio Altare og Mauro Veglio. Sidstnævnte er fætter til Gianfranco og sidder til venstre på fotoet.

Vi har netop nu seks forskellige vine fra Gianfranco Alessandria, så der kan sammensættes en spændende smagekasse. Ved at klikke på nedenstående link kan du selv bestemme kassens indhold.

Se mere:
»Smagekasse: Vinhuset Gianfranco Alessandria

Forrige køkkenskriveriAlle køkkenskriverierNæste køkkenskriveri
Søg i køkkenskriverier
Søgeord:


Kontakt (09.00-18.00)
Hanne Doré:30 24 10 98
Benny Doré:20 49 10 24
E-mail:Klik her
Åbningstider:Klik her
Nyhedsmail
Få besked om nye vine eller årgange, nyt fra vingårdene, gode tips eller måske et godt tilbud fra DoréDelicato.
Tilmelding:» Klik her
Find vin
» Pris
» Klassifikation
» Vinhus
» Nye vine og årgange
» Få flasker tilbage
» Med skruelåg
» Økologisk
» Gambero Rosso
» Wine Spectator
» Robert Parker
» Alle topvine
Eller skriv søgeord:
Køkkenskriverier
Spredt skydække i atelieret
03. november 2019
Er begyndt på et meget stort maleri, hvor der skal indgå nogle sommers.....
» Læs mere
Så blev der plads til Bellini
02. november 2019
Et besøg i Rom har vist endnu ikke været uden en runde i Pantheon for .....
» Læs mere
» Alle køkkenskriverier
Bemærk!
» Klik her for info