Domaine du Roc des Boutires
Når familien Parinet fra Château du Moulin à Vent etablerer sig i Pouilly-Fuissé, mener de det, og vinene fra Domaine du Roc des Boutires er et seriøst bud på det ypperste fra Pouilly-Fuissé.
Domaine du Roc des Boutires ligger i hjertet af Pouilly, en af de fire byer, som lægger navn til Pouilly-Fuissé AOC. De to byer, Pouilly og Fuissé, ligger centralt i appellationen og er leverandører af 2/3 af de terroirs, som i 2019 får 1er cru status. Domænets 4,2 hektarer ligger på en øst-vest orienteret skråning i den bedste del af appellationen, hvor jordbunden består af kalksten dannet i den jurassiske periode. Hvis det virker bekendt, er det fordi, selvsamme jordbund er den, der lægger grund til størsteparten af Bourgognes 1er Crus og Grands Crus. Domaine du Roc des Boutires råder over 14 forskellige terroirs, som ligger i 210 - 430 meters højde. Det er herfra, at grundlaget til domainets unikke vin har sit udspring.
Størstedelen af Chardonnay-stokkene blev plantet i begyndelsen af 1970'erne og har nu en ideel alder på ca. 45 år. Vinene fremstilles parcel for parcel, hvilket er en hjørnesten for den ansvarlige vinmager, Brice Laffond, og Parinet-familien. Høsten, som overstås på 4 dage, foregår i hånden. Druerne transporteres nænsomt til vineriet via tyngdekraft og presses øjeblikkeligt med hele klaser, så mosten filtreres på den mest naturlige måde. Efter presningen køles mosten til 8 grader i ståltanke i 2 dage, så døde gærceller samt rester af skaller og kerner falder til bunden i tanken. På den måde bevares de primære aromaer bedst muligt, fordi man undgår at filtrere vinen. Vinen hviler på gærresterne uden nogen form for indgreb, da mosten allerede er fyldig og rund takket være den naturlige koncentration i druerne, som stammer fra lave udbytter. Den malolaktiske gæring foregår naturligt i egetræsfade. Årgangens profil bestemmer, hvilke former for og varighed af egetræsfade og ståltanke, der anvendes til lagring af vinen, før den tappes på flaske.