Domaine de la Solitude
La Solitude Châteauneuf du Pape Rouge Tradition
Årgang: 2022
Pris: 399,00 kr.
Rabat ved 6 fl.
TOPVIN! James Suckling: 94 points
TOPVIN! JebDunnuck.com: 94 points
TOPVIN! Robert Parker: 91 points
TOPVIN! Din Vinguide: 93 point
La Solitude Châteauneuf-du-Pape Barberini
Årgang: 2022
Pris: 549,00 kr.
Rabat ved 6 fl.
TOPVIN! Jeb Dunnuck: 95 point
TOPVIN! James Suckling: 94 points
TOPVIN! Robert Parker: 90 points
La Solitude Côtes du Rhône Rouge
Årgang: 2022
Pris: 125,00 kr.
La Solitude Côtes du Rhône-Villages Réserve
Årgang: 2020
Pris: 149,00 kr.
Rabat ved 6 fl.
La Solitude Gigondas Bellecoste
Årgang: 2021
Pris: 289,00 kr.
Rabat ved 6 fl.
TOPVIN! James Suckling: 94 points





Domaine de la Solitude har en stamtavle med flere hundrede års stolte traditioner for vinavl. Vinfremstillingen kan dateres helt tilbage til 1264, da Lancon-familien ankom fra Italien for at tjene paven i Avignon. De tre hatte, som er afbildet på etiketten, illustrerer to biskopper og en pave, der stammer fra Lancon-familien.

Domainet råder over 38 hektar fra de bedste terroirs, hvor det myldrer med de store, rundslebne sten, som tilfører den karakteristiske mineralske tone til vinene. Stenene suger solens lys og varme til sig og medvirker til, at druerne modnes optimalt. Undervejs hen over årets cyklus arbejder rødderne sig dybt ned i undergrunden, hvor de suger mineraler og næringsstoffer til sig, som tilfører smag. Middelhavsklimaet, som influeres af Mistral-vinen, giver de optimale betingelser for sunde druer. Domaine de la Solitude gør en dyd ud af at holde fast i det bedste fra fortiden og dyrker mange forskellige druesorter for at kunne kreere den bedste vinøse symfoni. Det drejer sig selvfølgelig om trekløveret Grenache, Syrah og Mourvedre, som giver vinene farve, kraft, styrke, fyldighed og blødhed. De suppleres - alt efter ønsket vinstil - af små doser af Clairette, Roussanne, Bourboulenc, Grenache Blanc, Counoise og Clairette Rose, som tilfører lethed, raffinement og små, subtile nuancer, der fuldender symfonien.

Høstudbytterne holdes nede på gennemsnitligt ca. 30 hl/ha. Alle druer høstes i hånden, når de har opnået fuld modenhed. Drueklaserne sorteres omhyggeligt, før de i små kasser à 20 kg transporteres hjem til vingården til yderligere en omhyggelig sortering. Klaserne knuses let, før de via tyngdekraft fermenterer i kar af cement eller træ alt efter ønsket vinstil. Mosten macererer på drueskindet i varierende længde og lagres i cementtanke eller i nye eller brugte egetræsfade i 12 eller flere måneder - alt efter hvad der egner sig til årgangen og til vinens stil.




Info:
Kontakt (09.00-18.00)
Hanne Doré: 30 24 10 98
Benny Doré: 20 49 10 24
MobilePay: 845 445
Mail Åbningstider
Nyhedsmail
Få besked om nye vine eller årgange, nyt fra vingårdene, gode tips eller måske et godt tilbud fra DoréDelicato.

Tilmelding Arkiv
Køkkenskriverier:
Udvalgte værker fra 2024
11. januar 2025
Så er årets lille hæfte sendt til trykkeriet. Du kan tage et smugkig p.....
Læs mere
For snart 50 år siden
03. december 2024
Næste år er det gudhjælpemig 50 år siden vi åbnede forretning her i Sæ.....
Læs mere

DoréDelicato | Vin&Kunst
Vestergade 16 | Særslev | 5471 Søndersø
Telefon 30 24 10 98 / 20 49 10 24
MobilePay: 845 445
Email: info@doredelicato.dk