Emilio Hidalgo Pedro Ximénez


Navn: Emilio Hidalgo Pedro Ximénez
Land: Spanien
Region: Andalusien
Område: Jerez
Vinhus: Emilio Hidalgo
Vintype: Sød dessertvin
Druer: Pedro Ximénez
Årgang:
Alkohol: 15,0%
Indhold: 50 cl.
Varenr: 162900
Pris ved 1 fl.: 160,00 kr.
Antal:  
Mens de fleste sherryer tager udgangspunkt i Palomino-druen, er denne sherry fremstillet af aromatiske håndhøstede, soltørrede pedro ximénez-druer.

Dette er ikke en opvisning i skrøbelig, forfinet nippevin, men en dunkel magtdemonstration af en vin med enorm koncentration og kilometerlang eftersmag.

Den ekstraktrige druesaft anvendes oftest til at opjustere sødmen i sherry-typer, især i cream sherryer, men alene er denne mørke og viskøse pedro ximénez (eller blot p.x) en tyktflydende eliksir med voldsom fylde og power.

Druerne til denne søde vin høstes ved håndkraft, når sukkerindholdet er særdeles højt, hvorefter de rosinlignende druer får lov at tørre på bastmåtter, så kun en tyktflydende most indgår i gæringen. Den færdige vin lagrer herefter i en lang årrække på fade i kælderen.

Vinens restsukkerindhold (over 400 gr/liter!) kan få enhver bugspytkirtel til at skælve, men alligevel fremstår vinen harmonisk, idet syreindholdet afbalancerer helhedsindtrykket. Resultatet er en vin, som kan nydes let afkølet som afslutning på et godt måltid, til eller oven på på iscreme-baserede desserter - gerne med syltede svesker, figner el. lign., til Sacher Torte, til ekstralagret manchego eller slige typer eller som bastant modspil til juleknas.

Den umiskendelige hilsen fra 'rosinerne' og indslag af figen, svesker og tørrede dadler er et gennemgående smagsindtryk, der krydres med kaffebønner, nødder og puddersukker.

Hidalgo P.X. er særdeles tyktflydende med en fylde, man skal tygge sig igennem og en eftersmag, der bliver hængende i flere minutter. Vinen vinder ikke ved lagring, men bliver heller ikke ringere - og kan holde sig i flere måneder efter åbningen.
Omtaler og udmærkelser:
Wine Spectator: 92 points
'This has good cut driving the caramel, butterscotch, raisin and orange peel flavors. There's a slight burnt edge, but overall this is beautifully balanced and melts in the mouth. Drink now.'
Se mere:
Alle vine fra Emilio Hidalgo Alle Jerez Alle varer fra Andalusien
Info:
Kontakt (09.00-18.00)
Hanne Doré: 30 24 10 98
Benny Doré: 20 49 10 24
Mail Åbningstider
Nyhedsmail
Få besked om nye vine eller årgange, nyt fra vingårdene, gode tips eller måske et godt tilbud fra DoréDelicato.

Tilmelding Arkiv
Køkkenskriverier:
Skagensbilleder
06. oktober 2020
Stor respekt for Skagens Gren, hvor to have mødes i et overvældende br.....
Læs mere
Vine til årstiden - september 2020
01. september 2020
Afhentningstilbud i september måned 2020 Efter en lang rosé-sæson kal.....
Læs mere

Vestergade 16 | Særslev | 5471 Søndersø
Telefon 30 24 10 98 / 20 49 10 24
Email: info@doredelicato.dk