Sylvaine et Alain Normand Mâcon La Roche-Vineuse Blanc 2021
Navn: | Sylvaine et Alain Normand Mâcon La Roche-Vineuse Blanc |
Land: | Frankrig |
Region: | Bourgogne |
Område: | Mâcon |
Vinhus: | Domaine Sylvaine et Alain Normand |
Vintype: | Tør hvidvin |
Druer: | 100% Chardonnay |
Årgang: | 2021 |
Alkohol: | 14,0% |
Indhold: | 75 cl. |
Varenr: | 157000 |
Få 10% rabat
Bestil mindst (enkeltflasker)
6 fl. med snitpris på min. 149,- kr.
(Gælder også assorteret)
Bestil enkeltflasker

Fremragende frisk og fyldig Mâcon
Mâcon La Roche-Vineuse Blanc vinificeres uden indflydelse af træ. Alain og Sylvaine gærer mosten langsomt på den naturlige gær. Efter gæringen får den unge vin lov til at nære sig på 'le lie' i tanken, for at opnå yderligere fylde og øget aromatisk kompleksitet. En klassisk hvid Mâcon af høj kvalitet. Stilen er fyldig, frisk og intens med dejlig mineralitet, og vinen er perfekt at nyde ung.
Sylvaine og Alain Normand beskriver sig selv som 'vignerons af passion'. Sammen driver de et superbt Domaine i La Roche Vineuse, nær de karakteristiske Solutré og Vergisson klipper, der står som vartegn for den bedste del af Mâcon. Domainets marker blev i 2010 udvidet fra 13 til hele 35 hektar. Kvaliteten er tårnhøj - med vine, der kombinerer friskhed, fylde med individualitet og tydelig terroir definition. Sylvaine og Alain er først og fremmest 'vignerons', der fokuserer 100 % på at lave de bedst mulige vine - og mindre på 'salg'.
Sylvaine og Alain fremstiller vinene med maksimal respekt for naturen. Her bruges kompost, og ukrudt fjernes mekanisk. Kunstgødning og herbicider er bandlyst. Alle marker er under omlægning til økologi, og vinene vil være certificeret fra 2024 årgangen. Siden 2019 er gården desuden HVE niveau 3 certificeret, hvilket garanterer bæredygtig produktion i alle led af vinfremstillingen.
Sylvaine og Alain ynder også at lade deres vine vinde i fylde og rigdom 'sur lie'. '..Vi forsøger ikke at dominere, men arbejder med naturen så vore druer bliver af optimal kvalitet. Og det er den kvalitet vi så fanger og giver videre i flasken..', siger Alain Normand.
Se mere: