Girlan Pinot Grigio 2019


Navn: Girlan Pinot Grigio
Land: Italien
Region: Trentino Alto Adige
Område: Alto Adige DOC
Vinhus: Girlan
Vintype: Tør hvidvin
Druer: 100% Pinot Grigio
Årgang: 2019
Alkohol: 14,0%
Indhold: 75 cl.
Varenr: 156000
Pris ved 1 fl.: 119,00 kr.
Antal:  
Kellerei Girlan er trods det tyskklingende navn formelt set pære italiensk! 'Formelt set' idet man i denne del af Italien har et mindst lige så tæt forhold til den tysk-østrigske kultursfære som til den italienske. Således er skiltning (og vinetiketter!) i regionen typisk på tysk såvel som italiensk. Regionen er berømmet for Italiens bedste hvidvine med en 'kølig' profil og syrefriskhed, der skyldes, at de hede, flade dalbunde typisk huser almindelige landbrug og frugtavlere, mens vinstokkene tager over, når man bevæger sig lidt op ad bjergsiderne. Denne spektakulære kulisse giver druerne en fremragende soleksponering, masser af mineraler, som druerne suger til sig og ikke mindst kølige nætter, der beholder syren i druerne. Kooperativerne er en dominerende faktor i Alto Adige; ikke blot volumenmæssigt, men så sandelig også når målestokken hedder kvalitet. Kellerei Girlan er et af regionens mønsterkooperativer med den feterede vinmager Gerhard Kofler som meget aktiv kransekagefigur.

Pinot Grigio har gennem mere end 100 år været én af Alto Adiges førende hvidvinsdruer, der modsat sin franske udgave ikke er karakteriseret ved fede, fyldige vine, men snarere via vinenes friske, sprøde og ranke profil med aromatisk klarhed, der giver god plads til mineralsk nerve. Markerne ligger i 400-500 meters højde, hvor der er en favorabel vekselvirkning mellem varme dage og kølige nætter. Efter en ganske kort maceration gæres vinen ved 18 grader og ligger på rustfrit stål indtil aftapning. Dette giver en meget 'nøgen' fortolkning af druen, hvor terroirpræg står forrest.

Duft og smag viser 'kølige' elementer af let moden pære, honningmelon, mandel, hø, hvide blomster og et strejf af grønt. Let fylde holdes i skak af en rank syre og en rund mineralitet, der gør denne tørre vin alt andet end dyster. Nyd vinen i dens ungdom til enkle retter med fisk, skaldyr eller ikke for branket fjerkræ. Prøv den også til en rustik salat eller som en lækker, knastør aperitif.
Se mere:
Alle vine fra Girlan Alle Alto Adige DOC Alle varer fra Trentino Alto Adige
Info:
Kontakt (09.00-18.00)
Hanne Doré: 30 24 10 98
Benny Doré: 20 49 10 24
Mail Åbningstider
Nyhedsmail
Få besked om nye vine eller årgange, nyt fra vingårdene, gode tips eller måske et godt tilbud fra DoréDelicato.

Tilmelding Arkiv
Køkkenskriverier:
Skagensbilleder
06. oktober 2020
Stor respekt for Skagens Gren, hvor to have mødes i et overvældende br.....
Læs mere
Vine til årstiden - september 2020
01. september 2020
Afhentningstilbud i september måned 2020 Efter en lang rosé-sæson kal.....
Læs mere

Vestergade 16 | Særslev | 5471 Søndersø
Telefon 30 24 10 98 / 20 49 10 24
Email: info@doredelicato.dk