Besson Chablis Premier Cru Vaillons 2020
Navn: | Besson Chablis Premier Cru Vaillons |
Land: | Frankrig |
Region: | Bourgogne |
Område: | Chablis |
Vinhus: | Domaine Besson |
Vintype: | Tør hvidvin |
Druer: | 100% Chardonnay |
Årgang: | 2020 |
Alkohol: | 12,5% |
Indhold: | 75 cl. |
Varenr: | 152600 |
Bestil enkeltflasker
Få 10% rabat
Bestil mindst (enkeltflasker)
6 fl. med snitpris på min. 149,- kr.
(Gælder også assorteret)
Nyhed! Ny vin i sortimentet

Domaine Besson blev grundlagt helt tilbage i 1902 af Eugéne Besson, og har altid været beliggende i Chablis by. Men i 1997 flyttede man fra centrum til større lokaler i udkanten af byen lige neden for marken 'Montmain'.
I dag drives domainet af søskendeparret Adrien og Camille, de er 4 genaration med ansvaret, og de overtog domainet efter deres far Alain. Adrien, som står for vinmarkerne sammen med 4 fastansatte, er født i 1993 og færdiggjorde sin bachelor grad i vinavl og ønologi i 2013. Camille som er født i 1990 viste allerede interesse for vinfremstilling i 11 års alderen. Det har altid bare været et spørgsmål om tid, hvornår hun skulle overtage. Camille færdiggjorde sin ønologiuddannelse i 2013, hendes første årgang med ansvaret for vinfremstillingen var dermed årgang 2014.
Domainet er gennem tiden vokset til hele 21 hektar, men indtil 2014 blev de fleste druer solgt til negociants. Man fremstillede dengang kun ca. 10.000 under eget navn, de blev hovedsageligt solgt til restauranter, og en lille smule til turister. Det er der ændret på nu, og Camille's ambition er at de bedste parceller, og kun de bedste druer derfra, skal bruges til egne vine. Allerede nu er produktionen steget til ca. 50.000 flasker under eget navn.
Vi har netop fået husets Chablis Premier Cru Vaillons ind i vores sortiment.
Druerne kommer fra de 3 undermarker i Vaillons, Secher, Beugnons og Chatains med et samlet areal på 2,44 hektar. 5% af vinen vinificeres og lagres på brugte fade, resten i ståltank fra 12 til 18 måneder. Vaillons er den mest frugtprægede af husets tre Premier Cru's
Se mere: