Karlsmühle Riesling Feinherb
Udskriv denne side


Navn: Karlsmühle Riesling Feinherb
Land: Tyskland
Region: Rheinland-Pfalz
Område: Mosel
Vinhus: Weingut Karlsmühle
Hjemmeside: www.weingut-karlsmuehle.de
Vintype: Halvtør hvidvin
Druer: 100% Riesling
Årgang: 2018
Alkohol: 11,5%
Indhold: 75 cl.
Varenr: 150600
Pris pr. fl.: 86,00 DKK Antal:

Denne vin har skruelåg
Dette er 'begyndervinen' fra Karlsmühle i den frugtige ende af sortimentet, men bundniveauet er som hos alle gode tyske producenter utrolig højt.

I modsætning til Mittel-Mosels ubekymrede Rieslinger besidder vinene fra Ruwer en mere stålsat syre og et indslag af kryddergrønt, som hovedsageligt skyldes denne sidedals anderledes vindeksponering.

Alle druer stammer fra egne, stejle marker i Ruwer, der domineres totalt af den dybtgående skiffer iblandet en smule kvartsitkrystaller hist og pist. 2012-årgangen udviser vinen årgangens vidunderlige saftige, blomstrede frugt kombineret en god syre, der sammen med den krystalklare skiffermineralitet byder på en uimodståelig kombination. En virkelig sund og velproportioneret årgang.

Denne Riesling er en såkaldt Riesling 'Feinherb', hvilket i praktisk forstand betyder en Riesling, der byder på et anstrøg af sødme i frugten, der holdes fornemt i skak af en frisk syre, så helheden smagsmæssigt opfattes som 'næsten tør'. Skal man sammenligne sødmen og syren i vinen med en anden kendt frugt, så er et godt dansk madæble en nærliggende parallel. Trods sit indhold af sukker, så giver æblets syreindhold en herlig balance og friskhed.

Duft og smag i denne Riesling har elementer af lime, citron, gule blommer, grønne æbler, lidt kanel og med en lækker mineralitet fra den skifferholdige undergrund samt i frisktappet version en smule præg af spontangæringen. Her finder man den unikke kombination af intensitet og lethed, som kun de tyske vine besidder.

Vinen er madmæssigt ekstremt alsidig, men finder bl.a. anvendelse som en dejlig aperitif, til røget laks, råmarineret fisk, til lettere retter med fjerkræ og lyst kød eller som et fantastisk match til et stærkt, asiatisk inspireret måltid.

Vi anbefaler en serveringstemperatur i omegnen af 8-10 grader.


Kontakt (09.00-18.00)
Hanne Doré:30 24 10 98
Benny Doré:20 49 10 24
E-mail:Klik her
Åbningstider:Klik her
Nyhedsmail
Få besked om nye vine eller årgange, nyt fra vingårdene, gode tips eller måske et godt tilbud fra DoréDelicato.
Tilmelding:» Klik her
Find vin
» Pris
» Klassifikation
» Vinhus
» Nye vine og årgange
» Få flasker tilbage
» Med skruelåg
» Økologisk
» Gambero Rosso
» Wine Spectator
» Robert Parker
» Alle topvine
Eller skriv søgeord:
Fra samme producent
Karlsmühle Riesling Trocken Molaris L 2016
De tørre tyske vine har de seneste år nydt en enorm fremgang - både i efter.....

» Læs mere