Karlsmühle Riesling Feinherb 2019


Navn: Karlsmühle Riesling Feinherb
Land: Tyskland
Region: Rheinland-Pfalz
Område: Mosel
Vinhus: Weingut Karlsmühle
Vintype: Halvtør hvidvin
Druer: 100% Riesling
Årgang: 2019
Alkohol: 10,5%
Indhold: 75 cl.
Varenr: 150600
Pris ved 1 fl.: 85,00 kr.
Antal:  
Denne vin har skruelåg
Dette er 'begyndervinen' fra Karlsmühle i den frugtige ende af sortimentet, men bundniveauet er som hos alle gode tyske producenter utrolig højt.

I modsætning til Mittel-Mosels ubekymrede Rieslinger besidder vinene fra Ruwer en mere stålsat syre og et indslag af kryddergrønt, som hovedsageligt skyldes denne sidedals anderledes vindeksponering.

Alle druer stammer fra egne, stejle marker i Ruwer, der domineres totalt af den dybtgående skiffer iblandet en smule kvartsitkrystaller hist og pist. 2012-årgangen udviser vinen årgangens vidunderlige saftige, blomstrede frugt kombineret en god syre, der sammen med den krystalklare skiffermineralitet byder på en uimodståelig kombination. En virkelig sund og velproportioneret årgang.

Denne Riesling er en såkaldt Riesling 'Feinherb', hvilket i praktisk forstand betyder en Riesling, der byder på et anstrøg af sødme i frugten, der holdes fornemt i skak af en frisk syre, så helheden smagsmæssigt opfattes som 'næsten tør'. Skal man sammenligne sødmen og syren i vinen med en anden kendt frugt, så er et godt dansk madæble en nærliggende parallel. Trods sit indhold af sukker, så giver æblets syreindhold en herlig balance og friskhed.

Duft og smag i denne Riesling har elementer af lime, citron, gule blommer, grønne æbler, lidt kanel og med en lækker mineralitet fra den skifferholdige undergrund samt i frisktappet version en smule præg af spontangæringen. Her finder man den unikke kombination af intensitet og lethed, som kun de tyske vine besidder.

Vinen er madmæssigt ekstremt alsidig, men finder bl.a. anvendelse som en dejlig aperitif, til røget laks, råmarineret fisk, til lettere retter med fjerkræ og lyst kød eller som et fantastisk match til et stærkt, asiatisk inspireret måltid.

Vi anbefaler en serveringstemperatur i omegnen af 8-10 grader.
Se mere:
Alle vine fra Weingut Karlsmühle Alle Mosel Alle varer fra Rheinland-Pfalz
Info:
Kontakt (09.00-18.00)
Hanne Doré: 30 24 10 98
Benny Doré: 20 49 10 24
Mail Åbningstider
Nyhedsmail
Få besked om nye vine eller årgange, nyt fra vingårdene, gode tips eller måske et godt tilbud fra DoréDelicato.

Tilmelding Arkiv
Køkkenskriverier:
Skagensbilleder
06. oktober 2020
Stor respekt for Skagens Gren, hvor to have mødes i et overvældende br.....
Læs mere
Vine til årstiden - september 2020
01. september 2020
Afhentningstilbud i september måned 2020 Efter en lang rosé-sæson kal.....
Læs mere

Vestergade 16 | Særslev | 5471 Søndersø
Telefon 30 24 10 98 / 20 49 10 24
Email: info@doredelicato.dk