Girlan Patricia Pinot Noir 2018


Navn: Girlan Patricia Pinot Noir
Land: Italien
Region: Trentino Alto Adige
Område: Alto Adige DOC
Vinhus: Girlan
Vintype: Tør rødvin
Druer: 100% Pinot Nero
Årgang: 2018
Alkohol: 13,5%
Indhold: 75 cl.
Varenr: 135900
Pris ved 1 fl.: 159,00 kr.
Antal:  
På Mazons sydvestvendte solrige skråninger over Neumarkt administrerer Patricia von Elzenbaum gården Astmayer Hof, hvorfra druerne til denne vin kommer. Den lerede og kalkholdige jord er ideel til Pinot Noir og giver den en fløjlsagtig blødhed og en elegant struktur.

Høsten foregår manuelt og fermenteringen varer 12-15 dage. Efter gæringen lagres vinen 15 måneder i små og store egetræsfade efterfulgt af 6 måneders flaskelagring inden frigivelsen.

Patricia er en meget velstruktureret og udtalt frugtagtig kompleks Pinot Noir. Vinen er let og skrøbelig på den rigtige måde. Ikke en vin der byder på power og farve som f.eks. Primitivo, nærmest den elegante og sensuelle modpol.

Takket være sin strukturerede og fløjlsagtige fylde passer vinen godt til mange forskellige kødretter.

Nydes af rummelige glas ved en serveringstemperatur på 15-17 grader.

Pinot Noir er uden sammenligning den sværeste drue, man som vinavler kan have med at gøre. Druen er skrøbelig og modtagelig overfor sygdomme og er meget kræsen med de klimatiske betingelser, hvis den skal give de elegante, sensuelle vine, som især de røde Bourgognevine er verdensberømte for. Alto Adige er én af de få lokaliteter, hvor Pinot Noir kan give vine med saftig lethed, altså vine hvor drikkeglæde og vægtløshed er nøgleord.

Kellerei Girlan er trods det tysk-klingende navn formelt set pære-italiensk! 'Formelt set' idet man i denne del af Italien har et mindst lige så tæt forhold til den tysk-østrigske kultursfære som til den italienske. Således er skiltning (og vinetiketter!) i regionen typisk på tysk såvel som italiensk. Regionen er berømmet for Italiens bedste hvidvine med en 'kølig' profil og syrefriskhed, der skyldes, at de hede, flade dalbunde typisk huser almindelige landbrug og frugtavlere, mens vinstokkene tager over, når man bevæger sig lidt op ad bjergsiderne. Denne spektakulære kulisse giver druerne en fremragende soleksponering, masser af mineraler, som druerne suger til sig og ikke mindst kølige nætter, der beholder syren i druerne. Kooperativerne er en dominerende faktor i Alto Adige; ikke blot volumenmæssigt, men så sandelig også når målestokken hedder kvalitet. Kellerei Girlan er et af regionens mønsterkooperativer med den feterede vinmager Gerhard Kofler som meget aktiv kransekagefigur.
Se mere:
Alle vine fra Girlan Alle Alto Adige DOC Alle varer fra Trentino Alto Adige
Info:
Kontakt (09.00-18.00)
Hanne Doré: 30 24 10 98
Benny Doré: 20 49 10 24
Mail Åbningstider
Nyhedsmail
Få besked om nye vine eller årgange, nyt fra vingårdene, gode tips eller måske et godt tilbud fra DoréDelicato.

Tilmelding Arkiv
Køkkenskriverier:
Skagensbilleder
06. oktober 2020
Stor respekt for Skagens Gren, hvor to have mødes i et overvældende br.....
Læs mere
Vine til årstiden - september 2020
01. september 2020
Afhentningstilbud i september måned 2020 Efter en lang rosé-sæson kal.....
Læs mere

Vestergade 16 | Særslev | 5471 Søndersø
Telefon 30 24 10 98 / 20 49 10 24
Email: info@doredelicato.dk