Riecine Chianti Classico 2013


Navn: Riecine Chianti Classico
Land: Italien
Region: Toscana
Område: Chianti Classico DOCG
Vinhus: Riecine
Vintype: Tør rødvin
Druer: 100% Sangiovese
Årgang: 2013
Alkohol: 13,0%
Indhold: 75 cl.
Varenr: 120600
Lagerstatus:Årgang udsolgt
Riecine - en af Chiantis topproducenter, der laver nogle af områdets bedste vine med stor renhed, elegance og virkelig sans for terroir. Vinene oser af Toscana og Sangiovese. Huset hører hjemme i Gaiole in Chianti, nord-øst for Siena hvor Riecine har de højest beliggende og stejleste marker beplantet med Sangiovese. Kraftig selektion og grundig markpleje giver koncentrerede vine, som dog ikke fornemmes tungt ekstraherede, da Riecine er meget bevidste om at bevare druens elegante profil.

Husets Chianti Classico laves på 100% Sangiovese og er en hylende ren og racerig fortolkning af selvsamme med saftigheden i behold. Vinmager Sean O'Callaghan gærer i små gæringskar for optimal ekstraktion og kontrol, da hver vinmark vinificeres og lagres separat. Lagringen strækker sig over 18 måneder og foregår på et virvar af store, gamle fade, stål, barriques og lidt større fade af varierende alder - ikke et resultat af de 'forhåndenværende søm' men en konsekvens af årelang erfaring med den optimale kombinatorik.

I duft og smag finder man både saftige, sorte kirsebær, modne skovbær og den krydrede, toscanske profil, som ikke findes andre steder med denne drue. Tanninerne er fine og bløde og synes afledt af fade i topkvalitet, der giver vinen et cremet touch.

En kølig aromaprofil kombineres med den modne saftighed til en uimodståelig cocktail af drikkeglæde, som råber på enkle, vellavede toscanske retter.

Vinen er frugtig og drikkeklar allerede ved frigivelse. Ønsker man en mere tobakket profil uden cremede fadnoter, kan man lægge vinen 10 år på langs - det klarer den snildt.

Riecine nævnes i Politikens Bog om Italiensk Vin som én af blot et dusin af 'Fremragende Chianti-producenter' - imponerende når man påtænker antallet af kvalitetshuse i denne DOCG.

Gastro skriver:

'Jeg blev introduceret for Riecine i 1997 under et besøg hos en respektfuld og imponeret kollega, Marco Ricasoli-Fridolfi på Rocca di Montegrossi. Allerede dengang lavede Riecine chianti i en efterstræbelsesværdig stil. Den er tro mod sangiovesens karskhed, dens oprindelse og fundament. Her er masser af rød bærfrugt, usødet tranebærsaft, intensitet og varme, men helt uden likorøse toner. Riecines 08'er udtrykker årgangen bedre end de fleste. Sagioveses naturlige syre er ekstra udtalt her, den løber let over tungen uden de store udfordringer for smagsløgene og har markant bitterhed i eftersmagen. Det her er og bliver fremtiden for chianti classico, men jeg frygter stadig 'den mørke sides' indflydelse.'

René Langdahl Jørgensen, Gastro nr. 59, august 2011

Omtaler og udmærkelser:

Guide l'Espresso: 18 points

Se mere:
Alle vine fra Riecine Alle Chianti Classico DOCG Alle varer fra Toscana
Info:
Kontakt (09.00-18.00)
Hanne Doré: 30 24 10 98
Benny Doré: 20 49 10 24
Mail Åbningstider
Nyhedsmail
Få besked om nye vine eller årgange, nyt fra vingårdene, gode tips eller måske et godt tilbud fra DoréDelicato.

Tilmelding Arkiv
Køkkenskriverier:
Skagensbilleder
06. oktober 2020
Stor respekt for Skagens Gren, hvor to have mødes i et overvældende br.....
Læs mere
Vine til årstiden - september 2020
01. september 2020
Afhentningstilbud i september måned 2020 Efter en lang rosé-sæson kal.....
Læs mere

Vestergade 16 | Særslev | 5471 Søndersø
Telefon 30 24 10 98 / 20 49 10 24
Email: info@doredelicato.dk