Piccolomini Pianrosso Brunello di Montalcino
Udskriv denne side


Navn: Piccolomini Pianrosso Brunello di Montalcino
Land: Italien
Region: Toscana
Område: Brunello di Montalcino DOCG
Vinhus: Ciacci Piccolomini d'Aragona
Hjemmeside: www.ciaccipiccolomini.com
Vintype: Tør rødvin
Druer: 100% Sangiovese
Årgang: 2013
Alkohol: 15,0%
Indhold: 75 cl.
Varenr: 119800
Pris pr. fl.: 519,00 DKK Antal:

Wine Enthusiast: 98 points
Antonio Galloni Vinous: 93 points
Robert Parker: 95 points
Wine Spectator: 92 points
Duemilavini: 5 drueklaser
Ny årgang
Kasse med 6 fl.: 2.802,60 kr. (467,10 kr. pr. fl.)
Kun ved afhentning i butikken og forudsat vi har hele kasser på lager. Kontakt os gerne for info, reservation eller aftale om besøg.
» Send forespørgsel
Alkoholgæring i 28 dage i cementtanke og efterfølgende lagret 36 måneder på store slavonske fade, efterfulgt af 6 måneder på flaske.

Mørk og tæt rubinrød farve og en stor klassisk duft af læder, tobak, våd skovbund og kirsebær.

Stor og vedvarende smag, med varme og en delikat frugtsødme der bliver holdt perfekt på plads af både tannin og syre.

Til de bedste udskæringer af okse eller kalv, grillet.

Da det sidste medlem af familien Piccolomini i 1985 døde, blev det Giuseppe Bianchini og hans familie der overtog den historiske 1700-tals ejendom i det sydøstlige hjørne af Brunellodistriktet, nærmere betegnet Castelnuovo dell' Abate.

Ejendommen består af 200 hektar landbrugsjord, hvoraf 35 hektar er tilplantet med Sangiovese Grosso, Cabernet sauvignon, Merlot og Syrah. Fra de to vinmarker Fonte og Pianrosso bliver der fremstillet henholdsvis Rosso di Montalcino og Brunello di Montalcino. Ud over disse bliver der fremstillet en IGT vin, ATEO af Sangivose og 30 % Cabernet/Merlot.
Omtaler og udmærkelser:
Duemilavini: 5 drueklaser
Vinguiden Duemilavini udgives af AIS (Italiens Sommelier Forening) og udkommer hvert år i en opdateret udgave. Den bedste bedømmelse i Duemilavini er 5 drueklaser. Holdet bag guiden tester mere end 20.000 vine, hvoraf normalt under 2 pct. får topkarakter.

Wine Enthusiast: 98 points
'Wild berry, fragrant purple flower and crushed herb aromas mingle with whiffs of tilled earth and new leather in this dazzling red. The stunning, savory palate boasts remarkable finesse combined with an ageworthy structure, offering succulent black cherry, raspberry compote, licorice and tobacco alongside taut, refined tannins. It's impeccably balanced by bright acidity. It's already tempting, but hold for even more complexity. Drink 2021–2033.'

Antonio Galloni Vinous: 93 points
'Deep ruby. Exotically perfumed scents of red berry liqueur, Asian spices, potpourri and licorice, with a herbal quality adding lift. Big, rich and dense, with sappy cherry-cola and raspberry flavors picking up a refreshingly savory edge with air. Finishes long, showcasing excellent clarity and power. (Drink: 2022 - 2032)'

Robert Parker: 95 points
'Although this wine is not labeled as a riserva, it is released six years after the harvest as if it were one. The 2013 Brunello di Montalcino Pianrosso (with 20,000 bottles produced) opens to balanced fragrances that mix fruity elements with spice, crushed stone and smoke. This wine is linear and direct with firm tannic support at the back. Give it another few years to flesh out further with additional bottle aging. (Drink: 2020 - 2035)'

Wine Spectator: 92 points
'Enticing, with warm, savory notes of cardamom, cinnamon and tobacco adding depth to the plum and mulled cherry flavors. Leather and iron accents emerge on the finish. Best from 2021 through 2036.'


Kontakt (09.00-18.00)
Hanne Doré:30 24 10 98
Benny Doré:20 49 10 24
E-mail:Klik her
Åbningstider:Klik her
Nyhedsmail
Få besked om nye vine eller årgange, nyt fra vingårdene, gode tips eller måske et godt tilbud fra DoréDelicato.
Tilmelding:» Klik her
Find vin
» Pris
» Klassifikation
» Vinhus
» Nye vine og årgange
» Få flasker tilbage
» Med skruelåg
» Økologisk
» Gambero Rosso
» Wine Spectator
» Robert Parker
» Alle topvine
Eller skriv søgeord:
Fra samme producent
Piccolomini Rosso di Montalcino 2017
Alkoholgæring i cementtanke og efterfølgende lagret 12 måneder på store slo.....

» Læs mere
Piccolomini Brunello di Montalcino 2013
Alkoholgæring i 28 dage i cementtanke efterfulgt af 36 måneders lagring på .....

» Læs mere