Franco Pacenti Brunello di Montalcino
Udskriv denne side


Navn: Franco Pacenti Brunello di Montalcino
Land: Italien
Region: Toscana
Område: Brunello di Montalcino DOCG
Vinhus: Franco Pacenti Canalicchio
Vintype: Tør rødvin
Druer: 100% Sangiovese
Årgang: 2013
Alkohol: 14,0%
Indhold: 75 cl.
Varenr: 109800
Pris pr. fl.: 365,00 DKK Antal:
Kasse med 6 fl.: 1.971,00 DKK
(328,50 pr. fl.)
Antal:

Antonio Galloni Vinous: 93 points
Robert Parker: 91 points
Decanter: 91 points
Spar 10% ved kasse med 6 fl.
Lokaliteten Canalicchio ligger på Montalcinos nordlige side. Således er der flere producenter der bærer dette navn, eller lader det indgå i firmaets navn. Således også Canalicchio - Franco Pacenti. Og faktisk er der også flere producenter, der hedder noget med Pacenti. Mulighederne for misforståelser er derfor mangfoldige, så man skal lige være sikker på, at det er den samme producen man taler om.

Canalicchio - Franco Pacenti ligger på nordsiden af Montalcino for foden af Montalcino. Når man om vinteren for første gang kommer kørerne nordfra mod Montalcino i et relativt fladt og opdyrket månelandskab, er det med en vis forbavselse, at man ser Montalcino-bjerget. Det ser næsten ud som om, at en kæmpemæssig hånd har har placeret en stor sten på et relativt fladt areal.

I et bælte påmellem 250-500 meter over havets overflade finder man på nordsiden nogle af de bedste marker i Montalcino. Vinene i dette område besidder ofte en stor elegance kombineret med en god koncentration. I en højde af ca. 300 meter har Canalicchio - Franco Pacenti sine 38 ha , heraf er 10 ha under vin. Herfra produceres der årligt 10.000-5.000 flasker Rosso di Montalcino og 15.000-20.000 flasker Brunello. Klart under hvad der potentielt kunne produceres ifølge lovgivningen.

Markerne er tilplantet i perioden 1980 til 2002 - alene med Sangiovese. Jordbunden er blandet, rig på ler og kalk (argilla). Opbindningen er 'cordone speronato bilaterale' (dobbelt cordon) med græstilplantning mellem rækkerne. Familien har holdt til i Montalcino siden starten af sidste århundrede. I 60’erne købte Rosildo og Quinta Pacenti gården Canalicchio. Første ågang af deres vin var 1968. Azienda Agricola Franco Pacenti tager sit nuværende navn og mærket Canalicchio i 1988, da Franco og Carla overtager firmaet. I dag tager børnene, Lisa, Serena og Lorenzo også aktiv del i firmaet.

I den lille men veldisponerede kælder står de store fade. Der gæres på ståltanke med ret lange macerationer på skallerne. Vinen lagres på de store botti af slavonsk eg (27-50 hl). Brunello skal lagre minimum fire år sammenlagt og fem år for Brunello Riserva. Vinene fra Franco Pacenti - Canalicchio besidder en fin teglstensfarve. Med et klassisk og traditionelt udtryk af røde bær, kirsebær, tobak, læder og mineralitet. Kraftige og alligevel elegante. Ågangene få oftest lov til at skinne klart igennem. Kølige ågange har tit en frugt af hindbær, jordbær og røde kirsebær. Lidt varmere årgange kan oftest have en frugt af røde og mørke kirsebær og et strejf af mynte. Stilen er oftest lidt underspillet, ret præcis i sin frugt, der på fornem vis balancerer den oftest livlige syre. Kan i kølige årgange faktisk godt minde lidt om en piemonteser. En gennemgående traditionel stil, der klart vinder ved lidt flaskelagring.
Omtaler og udmærkelser:
Antonio Galloni Vinous: 93 points
'Bright red. Very perfumed herbs and strawberry on the enticing nose. Then very floral in the mouth too, offering clean, juicy flavors of red berries, almond paste and flint. The finish is bright and juicy and features lingering saline notes. Slightly more evolved than some other 2013 Brunellos at this stage of development, but also more complex than most. Knockout wine from a producer who excels at making classic, high-acid wines that are at once graceful and powerful. Well done. (Drink: 2022 - 2032)'

Robert Parker: 91 points
'The 2013 Brunello di Montalcino is a free-flowing and delicate expression of Sangiovese from a well-balanced vintage. The wine imparts variety-driven aromas of cassis, wild strawberry, cola, licorice and pressed violets. The bouquet treads with light and quiet footprints. The mouthfeel is a bit more abrupt, with sour cherry flavors and bright acidity that resets the palate. Some 20,000 bottles were made. Compared to past vintages, this wine appears a tiny bit more timid and subtle. (Drink: 2020 - 2030)'

Decanter: 91 points
'The Pacenti name is common in the north of Montalcino. At this 10ha property, Franco, his wife and their three children work with oenologist Paolo Vagaggini, who consults for a number of estates in the zone. Winemaking is decidedly traditional, and there is nothing flashy here. Nevertheless the wine is characterful, with nuances of mineral, iron, mint and dusty soil. Though the tannins aren't huge, their grip will see the wine through the next decade. Drinking Window 2020-2028'


Kontakt (09.00-18.00)
Hanne Doré:30 24 10 98
Benny Doré:20 49 10 24
E-mail:Klik her
Åbningstider:Klik her
Nyhedsmail
Få besked om nye vine eller årgange, nyt fra vingårdene, gode tips eller måske et godt tilbud fra DoréDelicato.
Tilmelding:» Klik her
Find vin
» Pris
» Klassifikation
» Vinhus
» Nye vine og årgange
» Få flasker tilbage
» Med skruelåg
» Økologisk
» Gambero Rosso
» Wine Spectator
» Robert Parker
» Alle topvine
Eller skriv søgeord:
Fra samme producent
Franco Pacenti Rosso di Montalcino 2016
Lokaliteten Canalicchio ligger på Montalcinos nordlige side. Således er der.....

» Læs mere