Domaine du Gour de Chaulé Gigondas Cuvée Tradition 2018


Navn: Domaine du Gour de Chaulé Gigondas Cuvée Tradition
Land: Frankrig
Region: Rhône-Alpes
Område: Rhône
Vinhus: Domaine du Gour de Chaulé
Vintype: Tør rødvin
Druer: 80% Grenache - 10% Syrah - 10% Mourvèdre
Årgang: 2018
Alkohol: 14,5%
Indhold: 75 cl.
Varenr: 109100
Pris ved 1 fl.: 189,00 kr.
Antal:  
Gour de Chaulé laver helstøbt og ’håndlavet’ Gigondas med sjæl fra ældgamle vinstokke; vin der er blevet til med respekt for miljøet og områdets traditioner. De sidste godt 10 år har Stéphanie Fumoso stået i spidsen for Gour de Chaulé, og hun har udstukket en retning med minimal kemi og mindre svovl i vinene, som er muligt, når man håndsorterer dureklaserne nådesløst.

Hos Dom. du Gour de Chaulé dominerer gamle, krogede grenache ’bush vines’, mens der også dyrkes en anelse syrah og mourvèdre. Vinstokkene er ca. 65 år gamle, hvilket giver naturlig koncentration og kompleksitet.

Macerationen tager alt mellem 3-6 uger, hvorefter den videre lagring foregår i ca. 1,5 år på beton. For at bevare vinens oprindelige udtryk hverken klares eller filtreres vinene. Derfor oparbejdes ad åre lidt bundfald i flaskerne, som man bør tage højde for, hvis man langtidslagrer vinen.

Egentlig er det med vin som denne lidt mod dens natur at skulle nedbrydes i en formel, beskrivende teknikaliteter om vinifikation og lagring, for summen er større end de enkelte bestanddele, og denne dejlige, rustikke Gigondas fremstår helstøbt og naturlig og meget fjernt fra nutidig teknologi. Når man dufter og smager, flyver tankerne i retning af det sydlige Rhônes skråninger med fattig, stenet jordbund og den rosmarin og timian samt de olivenlunde, der dækker dem. Gå på opdagelse i vinen, hav tålmodighed og giv vinen tid til at vise, den er forfinet og elegant men også kraftig og drikkevenlig.

Drik denne Gour de Chaulé Gigondas nu (vel-iltet) og meget konservativt sat godt et årti frem, hvis man har et godt sted at glemme-gemme den. Vi anbefaler et rummeligt vinglas og en serveringstemperatur på 17 grader.
Se mere:
Alle vine fra Domaine du Gour de Chaulé Alle Rhône Alle varer fra Rhône-Alpes
Info:
Kontakt (09.00-18.00)
Hanne Doré: 30 24 10 98
Benny Doré: 20 49 10 24
Mail Åbningstider
Nyhedsmail
Få besked om nye vine eller årgange, nyt fra vingårdene, gode tips eller måske et godt tilbud fra DoréDelicato.

Tilmelding Arkiv
Køkkenskriverier:
Skagensbilleder
06. oktober 2020
Stor respekt for Skagens Gren, hvor to have mødes i et overvældende br.....
Læs mere
Vine til årstiden - september 2020
01. september 2020
Afhentningstilbud i september måned 2020 Efter en lang rosé-sæson kal.....
Læs mere

Vestergade 16 | Særslev | 5471 Søndersø
Telefon 30 24 10 98 / 20 49 10 24
Email: info@doredelicato.dk