Morey Santenay Rouge Les Hâtes
Udskriv denne side


Navn: Morey Santenay Rouge Les Hâtes
Land: Frankrig
Region: Bourgogne
Område: Côte de Beaune
Vinhus: Domaine Vincent & Sophie Morey
Hjemmeside: www.morey-vins.com
Vintype: Tør rødvin
Druer: 100% Pinot Noir
Årgang: 2013
Alkohol: 13,0%
Indhold: 75 cl.
Varenr: 105300
Pris pr. fl.: 230,00 DKK Antal:

Kasse med 6 fl.: 1.242,00 kr. (207,00 kr. pr. fl.)
Kun ved afhentning i butikken og forudsat vi har hele kasser på lager. Kontakt os gerne for info, reservation eller aftale om besøg.
» Send forespørgsel
Vincent Moreys parcel på marken 'Les Hâtes' er på 1,59 ha. og ligger midt på skråningen, i en højde af 220 m., meget tæt ved landsbyen Santenay - hvorfor marken ofte siges at fortjene 1. Cru-klassifikationen. Parcellen vender perfekt mod syd, med en undergrund af ler og kalk. Vinstokkene er plantet i 1939 og 1985.

Efter en kritisk sortering af druerne på et sorteringsbord efter høsten bliver druerne 100% afstilket og skånsom mast. Mosten bliver derefter afkølet og gennemgår en macerering i 3-4 dage, for at fremme farve-, aroma- og frugtekstrakt maksimalt, før den igen varmes op til en gæringstemperatur på ca. 20 grader. Gæringen foregår på rustfrie ståltanke i 15-20 dage og vinen bliver derefter presset. Bundfældelse foregår derefter naturligt i 48 timer. Efter en malolaktisk gæring bliver vinen modnet på træfade fra Allier, hvoraf 45% er nye. Aftapningen foregår midt i november i året efter høsten.

Santenay Les Hâtes har en flot, blank rubinrød farve. Den er ret afrundet, nærmest velouragtig i duften, med mørke toner (blåbær) og krydrede nuancer. I smagen er den meget struktureret, igen med krydrede toner (sot peber) og en god tannin til sidst. Det er en vin med god gemmepotentiale, som gerne må iltes lidt på karaffel hvis man drikker den i sin ungdom.

Prøv den med retter med lam, kalv elle and.

Santenay appellationen fordeler sig med ca. 370 ha. på selve Santenay-kommunen og ca. 13 ha. på Remigny-kommunen, umiddelbar syd for distrikterne Puligny-Montrachet og Chassagne-Montrachet. Oprindeligt var området mest kendt for sine mineralvandskilder men i dag er det mest vin, som gør dens berømmelse.

Jordbunden her består hovedsageligt af kalksten og mergel og egner sig bedste til rødvine, som faktisk udgør 98% af produktionen. De er ofte kraftige og lidt krydret og minder en smule om vine fra det nordlige Côte d'Or (Côtes de Nuits), mens de hvide ofte sammenlignes med vine fra Chassagne - dog til lidt billigere priser.


Kontakt (09.00-18.00)
Hanne Doré:30 24 10 98
Benny Doré:20 49 10 24
E-mail:Klik her
Åbningstider:Klik her
Nyhedsmail
Få besked om nye vine eller årgange, nyt fra vingårdene, gode tips eller måske et godt tilbud fra DoréDelicato.
Tilmelding:» Klik her
Find vin
» Pris
» Klassifikation
» Vinhus
» Nye vine og årgange
» Få flasker tilbage
» Med skruelåg
» Økologisk
» Gambero Rosso
» Wine Spectator
» Robert Parker
» Alle topvine
Eller skriv søgeord:
Fra samme producent
Morey Santenay 1. Cru Beaurepaire 2012
Vincent & Sophie Moreys parcel på 1. Cru-marken 'Beaurepaire' er på 1,35 ha.....

» Læs mere