Terres de Velle Bourgogne Pinot-Noir
Udskriv denne side


Navn: Terres de Velle Bourgogne Pinot-Noir
Land: Frankrig
Region: Bourgogne
Område: Bourgogne
Vinhus: Domaine des Terres de Velle
Vintype: Tør rødvin
Druer: 100% Pinot Noir
Årgang: 2013
Alkohol: 13,0%
Indhold: 75 cl.
Varenr: 101200
Pris pr. fl.: 180,00 DKK Antal:

Kun 1 flaske tilbage
Bemærk venligst at antal flasker tilbage først opdateres når bekræftelse er sendt til køber. Der er altså ingen garanti for at anførte antal er til rådighed. Du er velkommen til at kontakte os for info om lagerstatus.

Bourgogne Pinot Noir fra Domaine des Terres de Velles kommer fra to forskellige parceller, som supplerer hinanden godt. Den ene 'Champ l'Huilier' (0,687 ha.) ligger nær landsbyen Copeau i Puligny-dalen, hvor dybe lag af jord med en del ler og småsten giver Pinot Noir-vine med meget frugtkarakter. Den anden parcel 'Les Montpoulains' (0,204 ha.) ligger i Volnay-dalen og er beplantet med 40 år gamle vinstokke, der giver meget strukturerede og kødfulde vine. De to vine blandet sammen giver en sjælden harmoni.

Druerne er høstet manuelt ved optimalmodning og transporteres til kælderen i små kasser af 12 kg. for at undgå masning og oxydering. Efter en 100% afstikning og en skånsom masning, gennemgår mosten en kølig skindmacerering i 7-10 dage. Derefter starter den alkoholisk gæring med løbende omrøringer, og varer 2-3 uger inden den presses. Den klar vin bliver hældt på træfade (228 l.) af fransk eg, hvoraf de 10% er nye. Vinen gennemgår først en malolaktisk gæring og modnes derefter på de samme fade. Den aftappes uden filtrering efter ca. 12-15 måneder.

I farven er denne Bourgogne Pinot Noir en smule lys, men det skal man ikke lade sig narre af. Duften melder om en god frugtrig fylde, med masser af nuancer af røde frugter (f.eks. kirsebær og hindbær) og en god sprødhed. Smagen er umiddelbar og frugtrig først, men vinen udvikler hurtigt god fedme, struktur og dybde. Den slutter med meget lækre nuancer af vilde skovbær samt milde krydderier. En meget harmonisk og klassisk Pinot Noir med et touch af kølighed, som gør den meget charmerende.

Serveres blandt andet til en ægte boeuf bourguignon, retter med fjerkræ i rødvinssauce eller til vegetarretter som f.eks. ratatouille.
Køkkenskriverier
Nyt fra Bourgogne
09. juli 2015

Det er sommerferietid og efteråret lader vi vinbønderne glæde sig til. Som vindrikker vil man dog gerne vide, .....

» Læs mere
Kontakt (09.00-22.00)
Hanne Doré:64 84 10 50
Benny Doré:20 49 10 24
E-mail:Klik her
Åbningstider:Klik her
Nyhedsmail
Få besked om nye vine eller årgange, nyt fra vingårdene, gode tips eller måske et godt tilbud fra DoréDelicato.
Tilmelding:» Klik her
Find vin
» Pris
» Klassifikation
» Vinhus
» Nye vine og årgange
» Få flasker tilbage
» Med skruelåg
» Økologisk
» Gambero Rosso
» Wine Spectator
» Robert Parker
» Alle topvine
Eller skriv søgeord:
Fra samme producent
DoréDelicato har i øjeblikket desværre ikke andre varer fra Domaine des Terres de Velle.

Vi vil selvfølgelig gerne forsøge at skaffe det produkt du søger, så kontakt os venligst med din forespørgsel.