Bemærk!!

NordfynsWeb kræver en bredere skærm.
Prøv med telefonen i bredformat.

NordfynsWeb
Klik på den lokalitet du søger information om

Udvalgte emner
Fortidsminder Gadekær Kirker Mindesmærker Naturområder Slotte og herregårde Skulpturer Øvrige Lokalhistorie Cykelruter på Nordfyn
Gamle nyheder
Nordfynske vejnavne Nordfynske stednavne
Kun for sjov - lidt tidsfordriv om Nordfyn Jul på NordfynsWeb
© Hanne og Benny Doré

Vestergade 16, Særslev. 5471 Søndersø
NordfynsWeb blev udgivet i perioden 2001-2005

NordfynsWeb opdateres ikke.
Der kan derfor være informationer som ikke længere er aktuelle.
Torsdag den 30. november 2023
Dagens navn:
Andreas dag

Apostelen Andreas blev født i Bethsaida eller Kapernaum, han var søn af Jonas og boede sammen med sin yngre bror Simon, den senere apostel Peter, i Kapernaum ved Genesaretsøen, hvor de ernærede sig som fiskere. Han var venner med brødrene Jacob og Johannes og sammen med Johannes blev Andreas discipel af Johannes døberen. Ifølge Johannesevangeliet hørte Andreas og Johannes til de første af Jesus' apostle. Selvom Andreas hørte til blandt de tolv apostle, og var med ved aftenmåltidet, Himmelfarten og Pinsen, blev han ikke videre kendt. Legenden fortæller, at han missionerede i området rundt om Sortehavet, i Kurdistan og Georgien samt i Grækenland, hvor han tilskrives mange undere. Endelig slog han sig ned i Achaia, hvor han byggede kirker og omvendte mange til kristendommen. Efter legenden helbredte han i Patras statholderen Ägeas' kone og omvendte også hende til kristendommen, men da han tilrådede hende ægteskabelig kyskhed, blev han lagt i lænker og udsat for tortur inden han led en langsom martyrdøden på et krydsstillet kors, som siden har fået navnet Andreaskorset. I to dage hang han på korset, medens han prædike for befolkningen og et himmelsk lys indhyldede ham, indtil hans død den 30. november år 60. Ägeas, som hånede Andreas mens han hang på korset, blev grebet af vandvid og døde inden han nåede tilbage til sit hus, hvorefter hans kone gav Andreas en ærefuld begravelse. Hans relikvier blev i 357 ført i triumftog fra Patras til Konstinopel og i 1208 overført af kardinal Peter af Capua til Amalfi ved Napoli, hvor de opbevares i katedralen St. Andrea, her hviler de under alteret i krypten. En skotsk legende fortæller, at den hellige Regulus af Patras fik et syn, hvor en engel bad ham bringe relikvierne til et ukendt sted i norvest. Han rejste mod nordvest og den samme engel bad ham først standse, da han nåede Fife i Skotland, og her byggede han en kirke for relikvierne og evangeliserede derefter skotterne, hvorefter stedet fik navnet St. Andreas, og blev et center for kristendom og valfarter. Apostelen Andreas er blandt andet skytshelgen for Rusland, Skotland, Spanien, Grækenland, Sicilien og for Burgogne og Achaia i Grækenland.

Dagens varsel:
Dagen i dag er ikke med på Tycho Brahes liste over 32 særligt uheldige dage hvor intet vil lykkes - så ha' en god dag.

Denne måned:
November

November har navn efter det latinske ord novem, ni, da det var den niende måned i den romerske kalender.

Gammelt danske navn:
Slagtemåned

Om NordfynsWeb
I tre et halvt år (2001-2005) var NordfynsWeb portal, nyhedsmedie og opslagsværk for det nordfynske område.

Med sider om f.eks. vore kirker, slotte, mindesmærker og naturområder forsøgte vi at oplyse om vor skønne og interessante egn.

Med næsten 200 artikler om Nordfyns historie, suppleret af 1.500 gamle fotografier, ville vi bidrage til kendskabet om vor lokale baggrund.

Nutiden forsøgte vi at beskrive med bl.a. næsten 600 nyhedsartikler og cirka 2.000 fotografier fra dagens Nordfyn.

NordfynsWeb voksede sig endog meget stor. Med over 1.000 statiske sider og mange flere tusinde dynamiske sider blev NordfynsWeb en af de helt store lokale portaler.

Det var vores håb og forretningsmæssige grundlag, at en fyldig og velbesøgt hjemmeside om Nordfyn kunne tiltrække nordfynske annoncører. Det viste sig desværre svært at få nordfynske virksomheder og organisationer til at se fordelen ved at være repræsenteret på NordfynsWeb, der det sidste år havde 46.000 unikke besøgende, der tilsammen så 1.038.142 sider.

Derfor lukkede NordfynsWeb den 16. februar 2005.

En del af det mateiale, som ikke kræver opdatering kan ses her - god fornøjelse med turen rundt på Nordfyn(sWeb).

Med venlig hilsen
Hanne og Benny Doré

Info:
Kontakt (09.00-18.00)
Hanne Doré: 30 24 10 98
Benny Doré: 20 49 10 24
MobilePay: 845 445
Mail Åbningstider
Nyhedsmail
Få besked om nye vine eller årgange, nyt fra vingårdene, gode tips eller måske et godt tilbud fra DoréDelicato.

Tilmelding Arkiv
Køkkenskriverier:
Barbera d'Alba
21. november 2023
Bel Colle Barbera d'Alba Ape Reale Ny vin i sortimentet Barbera Ape .....
Læs mere
Årets julevin 2023
14. november 2023
Denne flotte Côtes du Rhône Villages Plan de Dieu laves på 80 % Grenac.....
Læs mere

Vestergade 16 | Særslev | 5471 Søndersø
Telefon 30 24 10 98 / 20 49 10 24
MobilePay: 845 445
Email: info@doredelicato.dk