Bemærk!!

NordfynsWeb kræver en bredere skærm.
Prøv med telefonen i bredformat.

NordfynsWeb
Klik på den lokalitet du søger information om

Udvalgte emner
Fortidsminder Gadekær Kirker Mindesmærker Naturområder Slotte og herregårde Skulpturer Øvrige Lokalhistorie Cykelruter på Nordfyn
Gamle nyheder
Nordfynske vejnavne Nordfynske stednavne
Kun for sjov - lidt tidsfordriv om Nordfyn
© Hanne og Benny Doré

Vestergade 16, Særslev. 5471 Søndersø
NordfynsWeb blev udgivet i perioden 2001-2005

NordfynsWeb opdateres ikke.
Der kan derfor være informationer som ikke længere er aktuelle.
Lørdag den 24. februar 2024
Dagens navn:
Matthis dag

Den hellige Matthias blev født i Betlehem i Judæa og blev opdraget som jøde, han var blandt Jesus' tilhængere helt fra starten, og var med sikkerhed med på Oliebjerget og oplevede Kristi Himmelfart. Under apostelen Peters ledelse blev Matthias valgt til den ledige plads blandt de tolv apostle efter apostelen Judas Iskariots forrædderi. Dette var Peters første handling som leder for apostlene eller om man vil som den første pave. Der findes mange historier om Matthias' liv, de fleste går ud på at han først gjorde undere i Judæa. Men efter 30 år og omvendelsen af flere tusind jøder blev han indkaldt til ypperstepræsten Ananias som forbød ham at prædike. Måden han led martyrdøden på fremgår ikke helt klart, der fortælles om stening og halshugning og andre steder fortælles om korsfæstelse. St. Helena menes at have bragt hans relikvier fra Jerusalem til Rom og derefter skænket de fleste til sin yndlingsby Trier i Tyskland, hvortil de skulle være bragt af biskop Agritius og anbragt i St. Matthias kriken. Matthias vises på billeder med bog eller skriftrulle, men også med økse og sværd eller sten, som skulle vise hans martyrium. Han er skytshelgen for bagere, slagtere, smede, tømrere, snedkere og skræddere.

Dagens varsel:
Dagen i dag er ikke med på Tycho Brahes liste over 32 særligt uheldige dage hvor intet vil lykkes - så ha' en god dag.

Denne måned:
Februar

Årets 2. måned. Februar har navn efter det latinske ord februare, rense. I det gamle Rom holdt man i februar en fest til ære for Lupercalia. Festen startede den 15. februar, og aftenen før blev navnene på de romerske piger skrevet på papirlapper, der blev lagt ned i en krukke. De unge romerske mænd trak derefter hver et 'lod' fra krukken, og pigen hvis navn stod på den seddel han fik, blev så hans partner så længe festen varede. Det hændte ofte at dette partnerskab førte til forelskelse og ægteskab. Under Lupercalia-festen siger legenden også, at kvinderne blev slået med gedeskindstrimler (februa) med det formål at fremme deres frugtbarhed. Festen til ære for Lupercalia har senere udviklet sig til det vi idag kender som Valentins dag.

Gammelt danske navn:
Blidemåned

Om NordfynsWeb
I tre et halvt år (2001-2005) var NordfynsWeb portal, nyhedsmedie og opslagsværk for det nordfynske område.

Med sider om f.eks. vore kirker, slotte, mindesmærker og naturområder forsøgte vi at oplyse om vor skønne og interessante egn.

Med næsten 200 artikler om Nordfyns historie, suppleret af 1.500 gamle fotografier, ville vi bidrage til kendskabet om vor lokale baggrund.

Nutiden forsøgte vi at beskrive med bl.a. næsten 600 nyhedsartikler og cirka 2.000 fotografier fra dagens Nordfyn.

NordfynsWeb voksede sig endog meget stor. Med over 1.000 statiske sider og mange flere tusinde dynamiske sider blev NordfynsWeb en af de helt store lokale portaler.

Det var vores håb og forretningsmæssige grundlag, at en fyldig og velbesøgt hjemmeside om Nordfyn kunne tiltrække nordfynske annoncører. Det viste sig desværre svært at få nordfynske virksomheder og organisationer til at se fordelen ved at være repræsenteret på NordfynsWeb, der det sidste år havde 46.000 unikke besøgende, der tilsammen så 1.038.142 sider.

Derfor lukkede NordfynsWeb den 16. februar 2005.

En del af det mateiale, som ikke kræver opdatering kan ses her - god fornøjelse med turen rundt på Nordfyn(sWeb).

Med venlig hilsen
Hanne og Benny Doré

Info:
Kontakt (09.00-18.00)
Hanne Doré: 30 24 10 98
Benny Doré: 20 49 10 24
MobilePay: 845 445
Mail Åbningstider
Nyhedsmail
Få besked om nye vine eller årgange, nyt fra vingårdene, gode tips eller måske et godt tilbud fra DoréDelicato.

Tilmelding Arkiv
Køkkenskriverier:
Udvalgte værker fra 2023
07. januar 2024
Så er årets lille hæfte sendt til trykkeriet. Du kan smugkigge på udva.....
Læs mere
Barbera d'Alba
21. november 2023
Bel Colle Barbera d'Alba Ape Reale Ny vin i sortimentet Barbera Ape .....
Læs mere

DoréDelicato | Vin&Kunst
Vestergade 16 | Særslev | 5471 Søndersø
Telefon 30 24 10 98 / 20 49 10 24
MobilePay: 845 445
Email: info@doredelicato.dk