Bemærk!!

NordfynsWeb kræver en bredere skærm.
Prøv med telefonen i bredformat.

NordfynsWeb
Klik på den lokalitet du søger information om

Udvalgte emner
Fortidsminder Gadekær Kirker Mindesmærker Naturområder Slotte og herregårde Skulpturer Øvrige Lokalhistorie Cykelruter på Nordfyn
Gamle nyheder
Nordfynske vejnavne Nordfynske stednavne
Kun for sjov - lidt tidsfordriv om Nordfyn
© Hanne og Benny Doré

Vestergade 16, Særslev. 5471 Søndersø
NordfynsWeb blev udgivet i perioden 2001-2005

NordfynsWeb opdateres ikke.
Der kan derfor være informationer som ikke længere er aktuelle.
Torsdag den 21. oktober 2021
Dagens navn:
Ursulas dag

Dagen kaldes den hellige Ursulas dag eller de 11.000 jomfruers dag. Ursula blev født i det tredie århundrede i England, som kongedatter. Allerede som ganske ung pige bestemte hun, at hun ville forblive jomfru, men blev af sin far lovet væk til en kristen prins. Legenden fortæller, at prinsen på grund af sin troskab mod kejseren, fik tildelt et stort landområde i Bretagne. Her ville han slå sig ned sammen med sine kristne soldater og Ursula skulle følge efter på et skib sammen med soldaternes koner. Ursula og hendes 11.000 ledsagere sejlede over havet, men blev af en storm drevet ind i Rhinmundingen, hvorefter de sejlede videre ad Rhinen helt til Köln, som imidlertid var erobret af hunnerne. Hunnerne kastede sig over jomfruerne, som de mishandlede og myrdede. Om Ursula fortælles, at hun på grund af sin skønhed blev begæret af hunnerkongen og derfor reddede livet. Men da hun senere vægrede sig mod kongen, skød han hende personligt med en pil. Legenden fortæller, at da alle jomfruerne var slået ihjel, kom 11.000 engle ned fra himlen og drev hunnerne på flugt. Jomfruernes martyrdød menes at være foregået i det 3. eller 4. århundrede, nogle mener omkring år 304. De kristne i Colonia Agrippina, som senere blev til Köln, gravlagde jomfruerne og byggede en kirke over deres grav. Hele vores viden om de 11.000 jomfruer stammer fra en inskription på en sten fundet i en kirke i Köln, som er bygget til jomfruernes ære. Inskriptionen fortæller, at en romer ved navn Clematius genopbyggede kirken til de 11.000 jomfruers ære, da den var ved at falde sammen, og at inskriptionen blev udført i slutningen af 300-tallet, derfor ved man, at martyrbasilikaen er ægte. I 1155 blev der ved udvidelsen af bymuren i Köln fundet en mængde menneskeben og man gik ud fra, at det var fra de hellige jomfruer. I St. Ursula kirken blev nicherne udstyret med mange af disse relikvier, desuden blev kirken udsmykket med en efterligning af den engelske kongekrone på spidsen af tårnet, som et minde om Ursulas oprindelse. Den hellige Ursula er skytshelgen for Köln og for universiteterne i Paris og i Coîmbra, samt for ungdom og kvindelige lærere.

Dagens varsel:
Dagen i dag er ikke med på Tycho Brahes liste over 32 særligt uheldige dage hvor intet vil lykkes - så ha' en god dag.

Denne måned:
Oktober

Oktober har navn efter det latinske ord octa, otte, da det var den ottende måned i den romerske kalender.

Gammelt danske navn:
Sædemåned

Om NordfynsWeb
I tre et halvt år (2001-2005) var NordfynsWeb portal, nyhedsmedie og opslagsværk for det nordfynske område.

Med sider om f.eks. vore kirker, slotte, mindesmærker og naturområder forsøgte vi at oplyse om vor skønne og interessante egn.

Med næsten 200 artikler om Nordfyns historie, suppleret af 1.500 gamle fotografier, ville vi bidrage til kendskabet om vor lokale baggrund.

Nutiden forsøgte vi at beskrive med bl.a. næsten 600 nyhedsartikler og cirka 2.000 fotografier fra dagens Nordfyn.

NordfynsWeb voksede sig endog meget stor. Med over 1.000 statiske sider og mange flere tusinde dynamiske sider blev NordfynsWeb en af de helt store lokale portaler.

Det var vores håb og forretningsmæssige grundlag, at en fyldig og velbesøgt hjemmeside om Nordfyn kunne tiltrække nordfynske annoncører. Det viste sig desværre svært at få nordfynske virksomheder og organisationer til at se fordelen ved at være repræsenteret på NordfynsWeb, der det sidste år havde 46.000 unikke besøgende, der tilsammen så 1.038.142 sider.

Derfor lukkede NordfynsWeb den 16. februar 2005.

En del af det mateiale, som ikke kræver opdatering kan ses her - god fornøjelse med turen rundt på Nordfyn(sWeb).

Med venlig hilsen
Hanne og Benny Doré

Info:
Kontakt (09.00-18.00)
Hanne Doré: 30 24 10 98
Benny Doré: 20 49 10 24
MobilePay: 845 445
Mail Åbningstider
Nyhedsmail
Få besked om nye vine eller årgange, nyt fra vingårdene, gode tips eller måske et godt tilbud fra DoréDelicato.

Tilmelding Arkiv
Køkkenskriverier:
Weekend på internationalt niveau
03. oktober 2021
På vej hjem fra fejringen af vores ældste søns 50 års fødselsdag besøg.....
Læs mere
Efterårsglæder
26. september 2021
En storm, som den der ramte os for nogle dage siden, er rigtig god til.....
Læs mere

Vestergade 16 | Særslev | 5471 Søndersø
Telefon 30 24 10 98 / 20 49 10 24
MobilePay: 845 445
Email: info@doredelicato.dk