Bemærk!!

NordfynsWeb kræver en bredere skærm.
Prøv med telefonen i bredformat.

NordfynsWeb
Klik på den lokalitet du søger information om

Udvalgte emner
Fortidsminder Gadekær Kirker Mindesmærker Naturområder Slotte og herregårde Skulpturer Øvrige Lokalhistorie Cykelruter på Nordfyn
Gamle nyheder
Nordfynske vejnavne Nordfynske stednavne
Kun for sjov - lidt tidsfordriv om Nordfyn
© Hanne og Benny Doré

Vestergade 16, Særslev. 5471 Søndersø
NordfynsWeb blev udgivet i perioden 2001-2005

NordfynsWeb opdateres ikke.
Der kan derfor være informationer som ikke længere er aktuelle.
Torsdag den 23. marts 2023
Dagens navn:
Fidelis dag

Der kan være tale om flere forskellige helgener ved navn Fidelis. Mest tiltro er der til at det drejer sog om Biskop Fidelis af Merida. Han kom oprindeligt fra Orienten men rejste til Merida i Spanien med en gruppe købmænd. Her bosatte han sig og blev oplært af byens biskop, som han senere efterfulgte. Fidelis døde i 570. Der kan dog også være tale om Markus Roy, som var Fidelis af Sigmaringens borgerlige navn. Han var søn af borgmesteren i Sigmaringen og studerede til jurist. Som jurist arbejdede han både i Freiburg og i Elsass, hvor han fik tilnavnet 'De fattiges advokat'. Skuffelserne over de mange uretfærdige domme bevirkede, at Markus Roy indtrådte i Kapuzinerordenen i 1612. Som præst under trediveårskrigen rejste han rundt i Elsass, Schweiz og Vorarlberg. Hans prædikener gjorde det nødvendigt med lange vandringer gennem sne, regn og kulde. Han blev svag og siden syg og i 1621 blev han forstander for klosteret Feldkirch i Vorarlberg. Da østrigerne besatte Graubünden i Schweiz blev Fidelis, som han nu kaldte sig, leder for udbredelse af den katolske tro i området. Da han under militærbeskyttelse prædikede i kirken i Seewis, trængte bønderne ind og overfaldt soldaterne. Fidelis blev dræbt og dermed den første martyr i kapuzinerordenen. Hans relikvier opbevares i Chur, Feldkirch og Stuttgart.

Dagens varsel:
Dagen i dag er ikke med på Tycho Brahes liste over 32 særligt uheldige dage hvor intet vil lykkes - så ha' en god dag.

Denne måned:
Marts

Årets 3. måned. Marts er opkaldt efter den romerske krigsgud Mars. De fester der blev afholdt til hans ære i marts og oktober opfattes som åbnings- og afslutningsceremonier for krigstogterne. Inden en feltherre drog ud i krig, skulle han råbe: 'Vågn op Mars', samtidig med at han svingede Marslansen. Mars regnes for at være far til Romulus og Remus, der i følge legenden var Roms grundlæggere. Mars var også beskytter af vegetationen, og det var også ham som bønderne henvendte sig til for at opnå sundhed for kvæget.

Gammelt danske navn:
Tordmåned

Om NordfynsWeb
I tre et halvt år (2001-2005) var NordfynsWeb portal, nyhedsmedie og opslagsværk for det nordfynske område.

Med sider om f.eks. vore kirker, slotte, mindesmærker og naturområder forsøgte vi at oplyse om vor skønne og interessante egn.

Med næsten 200 artikler om Nordfyns historie, suppleret af 1.500 gamle fotografier, ville vi bidrage til kendskabet om vor lokale baggrund.

Nutiden forsøgte vi at beskrive med bl.a. næsten 600 nyhedsartikler og cirka 2.000 fotografier fra dagens Nordfyn.

NordfynsWeb voksede sig endog meget stor. Med over 1.000 statiske sider og mange flere tusinde dynamiske sider blev NordfynsWeb en af de helt store lokale portaler.

Det var vores håb og forretningsmæssige grundlag, at en fyldig og velbesøgt hjemmeside om Nordfyn kunne tiltrække nordfynske annoncører. Det viste sig desværre svært at få nordfynske virksomheder og organisationer til at se fordelen ved at være repræsenteret på NordfynsWeb, der det sidste år havde 46.000 unikke besøgende, der tilsammen så 1.038.142 sider.

Derfor lukkede NordfynsWeb den 16. februar 2005.

En del af det mateiale, som ikke kræver opdatering kan ses her - god fornøjelse med turen rundt på Nordfyn(sWeb).

Med venlig hilsen
Hanne og Benny Doré

Info:
Kontakt (09.00-18.00)
Hanne Doré: 30 24 10 98
Benny Doré: 20 49 10 24
MobilePay: 845 445
Mail Åbningstider
Nyhedsmail
Få besked om nye vine eller årgange, nyt fra vingårdene, gode tips eller måske et godt tilbud fra DoréDelicato.

Tilmelding Arkiv
Køkkenskriverier:
Det blev et år med tegninger
26. januar 2023
Sidste år begyndte jeg på en suite tegninger inspireret af den evigt v.....
Læs mere
Kirkemusik
10. januar 2023
Ved ikke hvorfor, men nu er det anden gang jeg har været heldig med at.....
Læs mere

Vestergade 16 | Særslev | 5471 Søndersø
Telefon 30 24 10 98 / 20 49 10 24
MobilePay: 845 445
Email: info@doredelicato.dk