Fejl
Udskriv denne side
Ingen varer fundet!

Varen er enten udgået af DoréDelicatos sortiment eller vil blive tilføjet inden længe - så kom venligst tilbage senere.

Kontakt og butik
DoréDelicato
Vestergade 16, Særslev
5471 Søndersø
Tel. 20 49 10 24 eller 64 84 10 50
E-mail: info@doredelicato.dk

Butik: » Klik her for åbningstider og info



Kontakt (09.00-22.00)
Hanne Doré:64 84 10 50
Benny Doré:20 49 10 24
E-mail:Klik her
Åbningstider:Klik her
Nyhedsmail
Få besked om nye vine eller årgange, nyt fra vingårdene, gode tips eller måske et godt tilbud fra DoréDelicato.
Tilmelding:» Klik her
Find vin
» Pris
» Klassifikation
» Vinhus
» Nye vine
» Nye årgange
» Få flasker tilbage
» Med skruelåg
» Økologisk
» Gambero Rosso
» Wine Spectator
» Robert Parker
» Alle topvine
Eller skriv søgeord:
Valle d'Aosta
Foto: Hanne Doré / DoréDelicato

Valle d'Aosta helt mod nord med grænse til både Frankrig og Schweiz, med bjergene Monte Bianco, Gran Paradiso, Cervino og Monte Rose, som alle er over 4000 meter.

Regionen er gennemskåret af en hoveddal med floden Dora Baltea, samt mange mindre dale. Byen Aosta blev grundlagt på kejser Augustus' tid lige før Kristi fødsel, mange af de øvrige byer er kendte skisportssteder, som for eksempel Courmayeur, Breuil Cervinia, La Thuile og Saint Vincent. To vigtige Alpepas har gennem tiderne givet adgang til Valle d'Aosta fra det øvrige Europa, Piccolo San Bernardo, der forbinder Italien og Frankrig og Gran San Bernardo, der forbinder Italien og Schweiz. I dag foregår trafikken hovedsagelig gennem Mont Blanc og Gran San Bernardo tunellerne.

Foto: Hanne Doré / DoréDelicato

Aosta har en meget lille vinproduktion hovedsagelig fremstillet på Nebbiolo druen. Dalens vinstolthed Donnaz er en meget blød rødvin som kan lagres, derudover laver man den ret sjældne Enfer d'Arvier på Petit Rouge druen. Freisa som er en perlende og lidt sød rødvin - lidt som Lambrusco - fremstilles i Torino. Aosta vine er fyldt med små specialiteter, som hvidvinen Blanc de Morgex et de la Salle, der passer perfekt til egnens specialitet ostefondue, men langt de fleste af områdets vine drikkes lokalt.

Rødvinsdruer: Dolcetto, Freisa, Gamay, Nebbiolo, Petit Rouge, Pinot Nero, Vien de Nus

Hvidvinsdruer: Blanc de Morgex, Chardonnay, Moscato Bianco